Τεχνοτροπίες

ΑΝΑΓΛΥΦΟΤΥΠΙΑ (ΓΚΟΦΡΕ)

Το αποτέλεσμα που παίρνουμε με τη μέθοδο αυτή είναι μια ανάγλυφη, υπερηψωμένη  επιφάνεια που δίνει μια τρισδιάστατη αίσθηση. Το γκοφρέ μπορεί να γίνει σκέτο, χωρίς εκτύπωση, ή και με εκτύπωση αν θέλουμε να τονίσουμε οποιαδήποτε λεπτομέρεια.

 

ΛΑΜΙΝΑΡΙΣΜΑ

Το λαμινάρισμα είναι η διαδικασία όπου κολλάμε δύο οποιαδήποτε χαρτιά μεταξύ τους για να τα κάνουμε ένα.

 

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΟ ΣΟΚΟΡΟ

Πρόκειται για μια μέθοδο με την οποία δίνουμε χρώμα στην περίμετρο του τελικού προϊόντος. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και εντυπωσιακό. Εφαρμόζεται συνήθως σε επαγγελματικές κάρτες και προσκλήσεις. Όσο πιο βαρύ χαρτί χρησιμοποιηθεί τόσο πιο ορατό θα είναι το χρώμα πάνω στο σόκορο.

 

ENGRAVING

Η εικόνα ή τα γράμματα είναι χαραγμένα πάνω σε μια πλάκα χαλκού στην οποία εφαρμόζετε το μελάνι γεμίζοντας τα λούκια της χάραξης. Το χαρτί πιέζεται με πολύ μεγάλη δύναμη πάνω στην πλάκα για να μεταφερθεί η εικόνα. Χαρακτηριστικό της μεθόδου είναι ο όγκος που των γραμμάτων καθώς επίσης και η πολύ καθαρή λεπτομέρεια στην εκτύπωση μαζί με τα πολύ ζωηρά χρώματα.

 

ΘΕΡΜΟΓΡΑΦΙΑ

Στην θερμογραφία «φουσκώνουν» τα γράμματα ενώ στο engrave και στο γκοφρέ «φουσκώνει» το χαρτί, για αυτό και είναι ορατό στην πίσω όψη της κάρτας σε αντίθεση με την θερμογραφία που δεν είναι. Παρά το γεγονός ότι το τελικό αποτέλεσμα της θερμογραφίας είναι αρκετά κοντά στο engrave και της θερμογραφίας, η λεπτομέρεια και η ένταση του χρώματος είναι πολύ καλύτερα στο engrave.

 

ΘΕΡΜΟΤΥΠΙΑ

Στην θερμοτυπία η εκτύπωση γίνεται με ένα κλισέ αρσενικό πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα ή τα γράμματα που θέλουμε. Το χρώμα είναι σε μια ταινία και μεταφέρετε πάνω στο χαρτί σε υψηλές θερμοκρασίες. Το χαρακτηριστικό αυτής της μεθόδου είναι το μεταλλικό εφέ που καμία άλλη μέθοδο δεν μπορεί να πετύχει. Υπάρχουν διαθέσιμα διάφορα χρώματα σε ματ ή γυαλιστερό. Τα δημοφιλέστερα είναι το Χρυσό, το ασημί και το λευκό.