Βιβλιοδεσία με κόλλα

Βιβλιοδεσία με κόλλα

Πολλά προϊόντα εκτύπωσης offset (οφσετ) μετά την εκτύπωση ολοκληρώνονται σε τελικά προϊόντα αφού ακολουθηθεί κάποια μετεκτυπωτική εργασία. Τέτοια παραδείγματα είναι τα βιβλία, τα περιοδικά, οι κατάλογοι προϊόντων και πολλά εταιρικά έντυπα. Ένα είδος μετεκτυπωτικής εργασίας είναι η βιβλιοδεσία. Βιβλιοδεσία ή βιβλιοδέτηση είναι η συρραφή των φύλλων ενός χειρόγραφου ή εντύπου και η ένωσή τους με προστατευτικό κάλυμμα (εξώφυλλο), ώστε να πάρουν μορφή που να διευκολύνει την ανάγνωση και να προστατεύονται από τη φθορά. Το αποτέλεσμα λέγεται βιβλίο, περιοδικό, κατάλογος, κλπ. ανάλογα με τη χρήση και τον τρόπο διάθεσής του στην κυκλοφορία.( https://en.wikipedia.org/wiki/Bookbinding ).

Υπάρχουν διάφορα είδη βιβλιοδεσίας. Πιο συγκεκριμένα:

  • Βιβλιοδεσία με καρφίτσα
  • Βιβλιοδεσία με κόλλα
  • Βιβλιοδεσία με κλωστοραφή
  • Βιβλιοδεσία καλλιτεχνική
  • Βιβλιοδεσία σπιράλ

Ας δούμε λοιπόν ορισμένα βασικά χαρακτηριστικά της βιβλιοδεσίας με κόλλα. Σε αυτή τη μέθοδο βιβλιοδεσίας το δέσιμο του εντύπου γίνεται ανά οκτασέλιδο ή δεκαεξασέλιδο στη ράχη με κόλλα. Ιδανική επιλογή για περιοδικά, καταλόγους, φυλλάδια και εγχειρίδια στα όποια θέλετε να προσδώσετε ένα υψηλής αισθητικής φινίρισμα.

Υπάρχουν δύο βασικά είδη κόλλας, η κόλλα θερμής τήξης και η κόλλα PUR. Και οι δύο προσφέρουν υψηλής ποιότητας και υψηλής αντοχής τελικά προϊόντα. (https://www.terzidis.gr/portfolio)

Αναλυτικότερα:

Βιβλιοδεσία με κόλλα θερμής τήξης

Η κόλλα θερμής τήξης είναι κατάλληλη για βιβλία με ράχη από 3mm και βάρος χαρτιού έως 170γρ. Σε αυτήν τη μέθοδο χρησιμοποιούμε κόλλα EVA (Ethylene Vinyl Acetate). Εξαιρετική επιλογή καθώς προσφέρει ιδιαίτερα ανθεκτικό κράτημα και είναι ταυτόχρονα οικονομική επιλογή.

Βιβλιοδεσία με κόλλα PUR

Η κόλλα PUR είναι μια εξαιρετικά ισχυρή κόλλα. Μιλάμε ουσιαστικά για μια μόνιμη κόλλα. Σε αυτή τη μέθοδο βιβλιοδεσίας η κόλλα PUR που χρησιμοποιείται δεν επηρεάζεται από τις ακραίες θερμοκρασίες, επομένως η αντοχή του προϊόντος είναι μεγαλύτερη έως και 2.5 φορές από την αντίστοιχη χρήση συμβατικής κόλλας EVA. Ιδανική επιλογή για καταλόγους και βιβλία.

Η επιλογή συνεργασίας με την εταιρία μας, ΤΕΡΖΙΔΗΣ Γραφικές Τέχνες, είναι η ιδανική λύση. Για εμάς προτεραιότητα είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών σας. Η εμπειρία μας στο χώρο των εκτυπώσεων εδώ και τέσσερις δεκαετίες εγγυάται παραγωγή ποιοτικών εκτυπώσεων. Αφού επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας για την εκτύπωση των ειδών της επιχείρησής σας, να είστε σίγουροι ότι είστε σε ασφαλή χέρια. Το τυπογραφείο ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, με έδρα τη Λάρισα, πρωτοπόρα σε εκτυπώσεις offset, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται νέα μηχανή 4 πύργων (τετραχρωμίας) HEIDELBERG 70εκ Χ 100εκ με βερνίκι νερού τελευταίας τεχνολογίας με CPC 2000. Πρωταρχικός μας στόχος η παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες μας. Χωρίς φιλμ και με ηλεκτρονικό μοντάζ, οι δουλειές μας έχουν άριστη ποιότητα, χρωματική πιστότητα και ακρίβεια.