λαμινάριμσα

Λαμινάρισμα

Το λαμινάρισμα είναι μία ιδιαίτερα δημοφιλής τεχνική φινιρίσματος. Πρόκειται για την κόλληση διαφορετικών χαρτιών μαζί για να δημιουργήσουμε πραγματικά όμορφο και ιδιαίτερο αποτέλεσμα. Περιλαμβάνει είτε τη κόλληση δύο χαρτιών ή χαρτονιών μαζί (duplexing)  είτε τριών (triplexing). Με τη μέθοδο αυτή μπορούμε να έχουμε διαφορετική υφή στην κάθε όψη, καθώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διαφορετικά είδη χαρτιών.

Είναι ένας τρόπος για δώσετε ένα μοναδικό και αριστοκρατικό αποτέλεσμα στις εκτυπώσεις σας. Εφαρμόζεται συνήθως σε προσκλήσεις και σε επαγγελματικές κάρτες. Δίνει ένα premium αποτέλεσμα και σας διαφοροποιεί από τον ανταγωνισμό καθώς δίνετε έμφαση στη λεπτομέρεια.

Εάν δεν είστε σίγουροι και έχετε απορίες, είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να σας βοηθήσουμε!

FAQS για το λαμινάριμα

1. Πόσος χρόνος χρειάζεται για το λαμινάρισμα;

Εφόσον ολοκληρωθεί η εκτύπωση χρειαζόμαστε περίπου τρεις ημέρες. Αυτό συμβαίνει καθώς θέλουμε να στεγνώσει πλήρως η κόλλα για να πετύχουμε αποτέλεσμα κορυφαίας ποιότητας.

2. Γιατί να μην επιλέξω εξαρχής κάποιο εδικό χαρτί με συγκεκριμένο βάρος;

Τα ειδικά χαρτιά παράγονται από τα εργοστάσια σε συγκεκριμένο βάρος. Όσο αυξάνει το βάρος του χαρτιού τόσο αυξάνεται και η τιμή. Συνεπώς είναι πιο οικονομικός ο τρόπος του λαμιναρίσματος ώστε να αυξήσουμε το τελικό πάχος. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι υπάρχουν περιορισμοί στο πάχος των χαρτιών που εκτυπώνονται στις εκτυπωτικές μηχανές. Με την τεχνική του λαμιναρίσματος ξεπερνάμε και αυτόν τον περιορισμό.

3. Υπάρχει κάποιος περιορισμός στα χαρτιά που χρησιμοποιούνται στη μέθοδο του λαμιναρίσματος;

Προτιμάμε χαρτιά βάρους τουλάχιστον 250gsm ώστε να πετύχουμε ένα πιο σταθερό τελικό αποτέλεσμα. Χαρτιά κάτω των 250gsm μπορεί να δημιουργήσουν πρόβλημα, όπως κατσάρωμα, έχοντας ως αποτέλεσμα ποιοτική αστοχία.

4. Με τι άλλες τεχνικές μπορεί να συνδυαστεί η μέθοδος του λαμιναρίσματος;

Συνήθως εφαρμόζουμε το λαμινάρισμα σε εκτυπώσεις που έχουν χρυσοτυπία, αναγλυφοτυπία, πλαστικοποίηση και τοπικό UV. Προσοχή η μέθοδος δεν εφαρμόζεται στην περίπτωση de-boss, καθώς λόγο της πίεσης το αποτέλεσμα δεν είναι ικανοποιητικό.

5. Υπάρχει περίπτωση να ξεκολλήσουν τα φύλλα;

Απολύτως καμία! Χρησιμοποιούμε ειδικές κόλλες που εισχωρούν στις ίνες των χαρτιών. Αυτό συντελεί και στο άκαμπτο αποτέλεσμα του τελικού προϊόντος.

6. Μπορώ να επιλέξω χαρτιά διαφορετικού χρώματος;

Φυσικά, μπορείτε να επιλέξετε χαρτιά με διαφορετικούς τόνους χρώματος. Μάλιστα κατά την κόλληση τριών χαρτιών (triplexing) πολλοί επιλέγουν ενδιάμεσα κάποιο έντονο χρώμα. Αυτό δίνει ένα ιδιαίτερα εντυπωσιακό και μοναδικό αποτέλεσμα.

7. Είναι δυνατή η κόλληση περισσότερων φύλλων;

Θεωρητικά θα μπορούσαμε να προσθέτουμε περισσότερα φύλλα για να αυξήσουμε το τελικό πάχος. Ωστόσο παράγοντες όπως το είδος των χαρτιών μπορεί να δημιουργήσουν κάποιους περιορισμούς.

8. Τα επιλεγμένα χαρτιά πρέπει να έχουν το ίδιο βάρος;

Γενικά είναι ορθότερο το βάρος το διαφορετικών χαρτιών να είναι ίδιο. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε τεχνικά προβλήματα όπως είναι το κατσάρωμα. Σε κάθε περίπτωση κάνουμε πρώτα έλεγχο πριν προχωρήσουμε σε παραγωγή, ώστε να εξασφαλίσουμε άρτιο τελικό αποτέλεσμα.

 

Η επιλογή συνεργασίας με την εταιρία μας, ΤΕΡΖΙΔΗΣ Γραφικές Τέχνες, είναι η ιδανική λύση. Για εμάς προτεραιότητα είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών σας. Η εμπειρία μας στο χώρο των εκτυπώσεων εδώ και τέσσερις δεκαετίες εγγυάται παραγωγή ποιοτικών εκτυπώσεων. Αφού επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας για την εκτύπωση των flyers σας, να είστε σίγουροι ότι είστε σε ασφαλή χέρια. Το τυπογραφείο μας ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, δραστηριοποιείται στη Λάρισα, πρωτοπόρο σε εκτυπώσεις offset, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται νέα μηχανή 4 πύργων (τετραχρωμίας) HEIDELBERG 70εκ Χ 100εκ με βερνίκι νερού τελευταίας τεχνολογίας με CPC 2000. Πρωταρχικός μας στόχος η παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες μας. Χωρίς φιλμ και με ηλεκτρονικό μοντάζ, οι δουλειές μας έχουν άριστη ποιότητα, χρωματική πιστότητα και ακρίβεια.