letterpress

Θερμογραφία & Letterpress

 Τι είναι η μέθοδος Letterpress;

Το Letterpress είναι μια παραδοσιακή μέθοδος ανάγλυφης εκτύπωσης, που χρονολογείται από τον 15 αιώνα. Η εκτύπωση γίνεται με την χρήση μεταλλικής μήτρας (κλισέ) το οποίο μπορεί να ξανά χρησιμοποιηθεί μελλοντικά. Με την μέθοδο αυτή το χαρτί στο σημείο της εκτύπωσης πιέζεται και δίνει μια ιδιαίτερη αίσθηση στην αφή. Αυτή η μέθοδος εκτύπωσης είναι σπάνια και μη αποδοτική σε μεγάλο τιράζ. Ωστόσο πρόσφατα έχει αναβιώσει ως τεχνική για μικρές ποσότητες εκτυπώσεων, όπως για επαγγελματικές κάρτες.

Η εκτύπωση Letterpress λοιπόν εφαρμόζεται σε μικρές ποσότητες. Αν λοιπόν ισχύει ο προηγούμενος περιορισμός και θέλετε να δώσετε μια vintage μορφή τότε είναι η κατάλληλη μέθοδος. Το προϊόν σας θα εκτυπωθεί με τον ίδιο τρόπο πριν την ανακάλυψη της ψηφιακής εκτύπωσης ή της εκτύπωσης όφσετ.
Είμαστε χαρούμενοι και υπερήφανοι που συνεχίζουμε και εφαρμόζουμε αυτήν την παραδοσιακή τεχνική εκτύπωσης!

Τι είναι η Θερμογραφία;

Η θερμογραφία είναι μια μέθοδος που δίνει ένα αποτέλεσμα απλότητας και πολυτέλειας στις εκτυπώσεις σας. Εφαρμόστηκε κυρίως τη δεκαετία του 1960 και του 1970 σε προσκλήσεις και έντυπα γραφικής ύλης. Πρόκειται για μια διαδικασία που αποτελείται από δύο στάδια. Το πρώτο περιλαμβάνει τη λιθοτυπία. Στη συνέχεια την προσθήκη μιας θερμογραφικής σκόνης στο υγρό μελάνι αμέσως μόλις βγει από το πιεστήριο. Τα φύλλα περνούν κάτω από έναν θερμαντήρα, προκαλώντας την τήξη και ανύψωση της σκόνης. Στη συνέχεια τοποθετείται κάτω από έναν φυσητήρα κρύου αέρα για να στερεοποιηθεί.

Ποιά μέθοδος είναι καταλληλότερη;

Κάθε τεχνική έχει τα δικά της πλεονεκτήματα. Ανάλογα το αποτέλεσμα που επιθυμείτε θα σας συστήσουμε την καλύτερη επιλογή για να επιτύχουμε ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα!

Μπορεί να εφαρμοστεί χρυσοτυπία συνδυαστικά με τις μεθόδους της θερμογραφίας και Letterpress;

Η απάντηση είναι ναι υπό ορισμένες προϋποθέσεις. Μπορούμε να εφαρμόσουμε χρυσοτυπία συνδυαστικά με θερμογραφία και Letterpress, αλλά με ιδιαίτερη προσοχή κατά των σχεδιασμό. Αυτό ώστε να αποφύγουμε αλληλοκαλύψεις των τεχνικών ώστε να αποφύγουμε αστοχίες.

Σε τι διαφέρουν αυτές οι μέθοδοι απο άλλες τεχνικές εκύπωσης;

Το Letterpress είναι μια απο τις παλαιότερες μεθόδους εκτύπωσης. Το χαρακτηριστικό της είναι το βάθος του γράμματος που σχηματίζεται πάνω στο χαρτί.

Στη Θερμοτυπία η εκτύπωση γίνεται με ένα κλισέ πάνω στο οποίο είναι αποτυπωμένη η εικόνα που θέλουμε. Όπου εικόνα μπορεί να είναι και γράμματα. Το αποτέλεσμα αυτής της μεθόδου είναι το μεταλλικό εφέ που πετυχαίνουμε.

Η Θερμογραφία όπως αναλύσαμε παραπάνω δίνει ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα στα γράμματα. Μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε χρώμα και σε οποιαδήποτε γραμματοσειρά.

Η αναγλυφοτυπία (Γκοφρέ) γίνεται επίσης με τη χρήση κλισέ. Το αποτέλεσμα που έχουμε είναι μια ανάγλυφη και υπερυψωμένη επιφάνεια.

 

Η επιλογή συνεργασίας με την εταιρία μας, ΤΕΡΖΙΔΗΣ Γραφικές Τέχνες, είναι η ιδανική λύση. Για εμάς προτεραιότητα είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών σας. Η εμπειρία μας στο χώρο των εκτυπώσεων εδώ και τέσσερις δεκαετίες εγγυάται παραγωγή ποιοτικών εκτυπώσεων. Αφού επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας για την εκτύπωση των flyers σας, να είστε σίγουροι ότι είστε σε ασφαλή χέρια. Το τυπογραφείο μας ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, δραστηριοποιείται στη Λάρισα, πρωτοπόρο σε εκτυπώσεις offset, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται νέα μηχανή 4 πύργων (τετραχρωμίας) HEIDELBERG 70εκ Χ 100εκ με βερνίκι νερού τελευταίας τεχνολογίας με CPC 2000. Πρωταρχικός μας στόχος η παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες μας. Χωρίς φιλμ και με ηλεκτρονικό μοντάζ, οι δουλειές μας έχουν άριστη ποιότητα, χρωματική πιστότητα και ακρίβεια.