εκτύπωση offset

Εκτύπωση Offset

Εκτύπωση Offset: Πρόκειται για μια μέθοδο εκτύπωσης όπου το χαρτί δεν έρχεται σε άμεση επαφή με την εκτυπωτική πλάκα (τσίγκος). Έρχεται όμως σε επαφή με έναν κύλινδρο καουτσούκ, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη μεταφορά του θέματος στο χαρτί. Η μέθοδος αυτή έχει άριστα ποιοτικά αποτελέσματα στα παραγόμενα προϊόντα.

Πιο συγκεκριμένα η offset είναι μια εκτυπωτική μέθοδος που χρησιμοποιείται για την αναπαραγωγή κειμένων και εικόνων. Η offset στηρίζεται στην φωτογράφιση του θέματος στην επιφάνεια μεταλλικών εκτυπωτικών πλακών. Αυτό συμβαίνει με τέτοιο τρόπο που επιτρέπει την διαφορετική χημική συμπεριφορά των διάφορων περιοχών της επιφάνειάς τους. Οι σύγχρονες εκτυπωτικές πλάκες αποτελούνται από αλουμίνιο. Η μέθοδος offset χρησιμεύει για την εκτύπωση μονόχρωμων και πολύχρωμων εντύπων και κυριαρχεί στην εκδοτική – εκτυπωτική βιομηχανία. Τα πιο διαδεδομένα έντυπα που τυπώνονται με την μέθοδο αυτή είναι βιβλία, εφημερίδες, περιοδικά, αφίσες, διαφημιστικά και άλλα έντυπα.

Η εκτύπωση offset γίνεται καθώς το χαρτί συμπιέζεται μεταξύ δύο κυλίνδρων. Επιπλέον, με μηχανή τεσσάρων εκτυπωτικών πύργων, το πιεστήριο μπορεί να βγάλει τετραχρωμία.

Τι εννοούμε με τον όρο τετραχρωμία (CMYK);

Την έγχρωμη εκτύπωση offset με συνδυασμό τεσσάρων βασικών χρωμάτων: μαύρο, κυανό, ματζέντα και κίτρινο.

Πλεονεκτήματα

Ορισμένα από τα πλεονεκτήματα της εκτύπωσης offset είναι το χαμηλότερο κόστος αντιτύπου για μεγαλύτερες ποσότητες. Τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Ότι η τιμή ανά τεμάχιο μειώνεται όσο αυξάνεται η ποσότητα. Στο παραπάνω προστίθεται η υψηλή ποιότητα της εκτυπωμένης εικόνας. Επίσης η δυνατότητα χρήσης μεγαλύτερης ποικιλίας χαρτιών (τόσο σε βάρος όσο και σε ποιότητα). Τέλος η χρήση και σωστή απόδοση Pantone χρωμάτων κ μεταλλικών χρωμάτων.

Η επιλογή συνεργασίας με την εταιρία μας, ΤΕΡΖΙΔΗΣ Γραφικές ΤέχνεςΕκτυπώσεις Offset είναι η ιδανική λύση. Για εμάς προτεραιότητα είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών σας. Η εμπειρία μας στο χώρο των εκτυπώσεων εδώ και τέσσερις δεκαετίες εγγυάται παραγωγή ποιοτικών φυλλαδίων. Αφού επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας για την εκτύπωση των φυλλαδίων σας, να είστε σίγουροι ότι είστε σε ασφαλή χέρια. Το τυπογραφείο ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, με έδρα τη Λάρισα, πρωτοπόρα σε εκτυπώσεις offset, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται νέα μηχανή 4 πύργων (τετραχρωμίαςHEIDELBERG 70εκ Χ 100εκ με βερνίκι νερού τελευταίας τεχνολογίας με CPC 2000. Πρωταρχικός μας στόχος η παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες μας. Χωρίς φιλμ και με ηλεκτρονικό μοντάζ, οι δουλειές μας έχουν άριστη ποιότηταχρωματική πιστότητα, ακρίβεια και άριστα ποιοτικά αποτελέσματα.