Βιβλιοδεσία

 

ΕΙΔΗ ΒΙΒΛΙΔΕΣΙΑΣ

 

ΣΥΡΡΑΦΗ ΜΕ ΚΑΡΦΙΤΣΑ

Συρραφή με μεταλλικό σύρμα στη ράχη του εντύπου. Ιδανική επιλογή για μικρά βιβλία, βιβλιάρια, πολυσέλιδα έντυπα, προγράμματα, newsletters και καταλόγους.

 

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΜΕ ΚΟΛΛΑ

Σε αυτή τη μέθοδο βιβλιοδεσίας το δέσιμο του εντύπου γίνεται ανά οκτασέλιδο ή δεκαεξασέλιδο στη ράχη με κόλλα. Ιδανική επιλογή για περιοδικά, καταλόγους, φυλλάδια και εγχειρίδια στα όποια θέλετε να προσδώσετε ένα υψηλής αισθητικής φινίρισμα.

 

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΕΙΔΙΚΩΝ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΩΝ (PUR)

Σε αυτή τη μέθοδο βιβλιοδεσίας η κόλλα PUR που χρησιμοποιείται δεν επηρεάζεται από τις ακραίες θερμοκρασίες, επομένως η αντοχή του προϊόντος είναι μεγαλύτερη έως και 2.5 φορές από την αντίστοιχη χρήση συμβατικής κόλλας EVA. Ιδανική επιλογή για φυλλάδια, καταλόγους και βιβλία τέχνης.

 

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΜΕ ΚΛΩΣΤΟΡΑΦΗ

Σε αυτήν τη μέθοδο βιβλιοδεσίας τα τυπογραφικά ράβονται μεταξύ τους με κλωστοραφή και έπειτα ενώνονται όλα μαζί με κόλλα με το εξώφυλλο. Το αποτέλεσμα είναι μεγαλύτερη αντοχή και ανθεκτικότητα συγκριτικά με την βιβλιοδεσία με κόλλα. Αξίζει να αναφέρουμε ότι το ράψιμο στα τμήματα της ράχης επιτρέπει στο τελικό προϊόν να ανοίγει πλήρως και οι σελίδες να είναι επίπεδες. Ιδανική επιλογή για βιβλία, καταλόγους και βιβλία τέχνης.

 

ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ

Αναφέρεται στη βιβλιοδεσία μικρών ποσοτήτων, με χοντρό εξώφυλλο (κάλυμμα) που γίνεται ως χειροτέχνημα.

 

ΣΠΙΡΑΛ

Σε αυτήν τη μέθοδο βιβλιοδεσίας μεμονωμένα φύλλα ενώνονται με το πέρασμα ειδικού πλαστικού ή μεταλλικής σπείρας σε τρύπες που έχουν δημιουργηθεί στη μία πλευρά του φύλλου. Είναι ένας οικονομικός τρόπος για να δημιουργήσουμε ένα βιβλιοδετημένο έντυπο. Ιδανική επιλογή για φυλλάδια, προγράμματα, έγγραφα καθώς και βασική μέθοδος βιβλιοδεσίας ημερολογίων.

 

ΕΠΙΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ

 

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΜΕ ΧΟΝΤΡΟ ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Το χαρτόνι του καλύμματος ντύνεται με ένα χαρτί ελαφρύτερου βάρους, στο οποίο τυπώνεται η επιθυμητή μακέτα.

 

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΜΕ ΥΦΑΣΜΑ (ΠΑΝΟΔΕΤΟ)

Το χαρτόνι του καλύμματος ντύνεται με πανί βιβλιοδεσίας, το οποίο μπορεί να είναι τυπωμένο με τα επιθυμητά στοιχεία.

 

ΒΙΒΛΙΟΔΕΣΙΑ ΜΕ ΑΥΤΙΑ

Το εξώφυλλο γυρίζει στο μπροστινό και πίσω τμήμα του προς τα μέσα.

 

ΚΟΥΒΕΡΤΟΥΡΑ

Χάρτινο τυπωμένο κάλυμμα που τοποθετείται γύρω από τα βιβλία με σκληρό εξώφυλλο.