Εκτύπωση Αφίσας

Εκτύπωση αφίσας: Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά εργαλεία διαφήμισης, μαζικής προβολής ενός μηνύματος και επικοινωνίας. Οι αφίσες χρησιμοποιούνται για την ανακοίνωση διάφορων συναυλιών, παραστάσεων ή εκθέσεων. Οι αφίσες είναι απαραίτητες για τη διαφήμιση των εκδηλώσεων αυτών καθώς και για την επιτυχία τους. Χρησιμοποιούνται ωστόσο και για τη διαφήμιση προϊόντων και υπηρεσιών από εταιρείες, προβολή εκδηλώσεων, συνεδρίων ως μέρος μιας στρατηγικής μάρκετινγκ. Ένα πλεονέκτημα της διαφήμισης μέσω αφισών είναι οτι οι πληροφορίες σας μπορούν να είναι ορατές σε ένα μεγάλο κοινό. Και μάλιστα με κόστος πολύ φθηνότερο απο τη διαφήμιση μέσω τηλεόρασης και ραδιοφώνου. Η εμπειρία μας στο χώρο των εκτυπώσεων εδώ και τέσσερις δεκαετίες εγγυάται παραγωγή ποιοτικών εκτυπώσεων. Αφού επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας για την εκτύπωση των αφισών σας, να είστε σίγουροι ότι είστε σε ασφαλή χέρια.

 

FAQS  για εκτύπωση αφίσας.

1. Ποιά είναι η σωστή ανάλυση σε dpi για μια αφίσα;

Η ανάλυση για μια τυπική αφίσα ξεκινά από περίπου 124 κουκκίδες ανά ίντσα (dpi). Η καλύτερη ανάλυση για μια αφίσα είναι 300dpi. Ωστόσο, όσο μεγαλύτερη είναι η απόσταση προβολής της αφίσας, τόσο μικρότερη είναι η απαιτούμενη dpi.

Αν πρόκειται για αφίσα κάποιου έργου τέχνης τα dpi πρέπει να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο.

Εάν δεν είστε σίγουροι και χρειάζεστε συμβουλές, επικοινωνήστε μαζί μας. Επωφεληθείτε από την πολυετή εμπειρία μας στις εκτυπωσεις offset.

2.  Σε τι διάσταση τυπώνεται μια αφίσα;

Οι αφίσες μπορούν να έχουν οποιοδήποτε σχήμα και μέγεθος που θέλετε, μέσα σε λογικό πλαίσιο. Πιο συνηθισμένα μεγέθη είναι 50εκ χ 70εκ, 61εκ χ 86εκ & 70εκ χ 100εκ. Επίσης μικρότερες διαστάσεις όπως Α4 & Α3 .

3. Τι είδος χαρτίου χρησιμοποιείται στην εκτύπωση αφίσας;

Το βάρος του χαρτιού μετράται σε γραμμάρια ανά τετραγωνικό μέτρο (gsm). Μια τυπική αφίσα εσωτερικού χώρου εκτυπώνεται σε 150gsm είτε σε χαρτί γυαλιστερό είτε ματ. Αντίστοιχα μια αφίσα εξωτερικού χώρου εκτυπώνεται συνήθως σε 300gsm χαρτόνι (couse).

4. Υπάρχει κάποια ελάχιστη ποσότητα για την εκτύπωση αφισών;

Για μικρές ποσότητες χρησιμοποιείται συνήθως η μέθοδος της ψηφιακής εκτύπωσης ενώ για μεγαλύτερες ποσότητες η μέθοδος της εκτύπωσης offset. Είμαστε πάντοτε στη διάθεσή σας για να συζητήσουμε και να σας προτείνουμε την κατάλληλη μέθοδο.

5. Πόσο χρόνο χρειάζεστε για την εκτύπωση των αφισών;

Συνήθως οι αφίσες σας θα είναι έτοιμες προς παράδοση εντός 24 ωρών.

6. Τι θα μπορούσα να προσέξω στον σχεδιασμό μιας αφίσας;

Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να έχετε κατά νου όταν σχεδιάζετε τη δική σας αφίσα:

α. Επιλέξτε μια ωραία εικόνα/φωτογραφία

Μια καλή αφίσα ξεκινά με μια καλή ιδέα. Διαλέξτε μια φωτογραφία η οποία να έχει αρκετά υψηλή ανάλυση ώστε να εμφανίζεται ευκρινής σε μια μεγάλη επιφάνεια. Η ανάλυση να είναι τουλάχιστον 300 εικονοστοιχεία ανά ίντσα (dpi).

Αν δεν έχετε μια δική σας φωτογραφία, υπάρχουν πολλοί ιστότοποι που παρέχουν εικόνες. Ιστoσελίδες όπως το Shutterstock και το Getty Images ζητούν πληρωμή. Άλλοι όπως οι Freepik, Pexels και Pixabay προσφέρουν εικόνες δωρεάν.

β. Μην χρησιμοποιείται πολλά είδη γραμματοσειρών

Λίγα είδη γραμματοσειρών, που χρησιμοποιούνται σωστά, μπορούν να έχουν ένα ελκυστικό τελικό αποτέλσμα. Αντιθέτως η χρήση πολλών διαφορετικών ειδών γραμματοσειρών θα έχει ώς αποτελέσμα η αφίσα σας να φαίνεται ακατάστατη. Επίσης γίνεται δύσκολη στην ανάγνωση, ειδικά απο απόσταση. Όταν χρησιμοποιείτε ένα συνδυασμό γραμματοσειρών, βεβαιωθείτε ότι αλληλοσυμπληρώνονται και παρέχουν μια ελκυστική αντίθεση.

γ. Περιορίστε την παλέτα των χρωμάτων που θα χρησιμοποιήσετε

Όπως συμβαίνει και με τις γραμματοσειρές, έτσι και η επιλογή χρωμάτων είναι σχεδόν απεριόριστη. Καλό θα ήταν να αποφύγετε συνδυασμό πολύ έντονων χρωμάτων. Μην ξεχνάτε προσθέτοντας πολλούς διαφορετικούς τόνους χρωμάτων η μορφή της αφίσας σας θα είναι χαοτική.

δ. Δημιουργήστε αντίθεση του κειμένου της αφίσας με το φόντο.

Ίσως ένα απο τα πιο σημαντικά στοιχεία είναι η αντίθεση του κειμένου με το φόντο. Ένα ανοιχτόχρωμο φόντο και σκούρες αποχρώσεις κειμένου θα μπορούσε να είναι μια ασφαλής επιλογή.

 

Η επιλογή συνεργασίας με την εταιρία μας, ΤΕΡΖΙΔΗΣ Γραφικές Τέχνες, είναι η ιδανική λύση. Για εμάς προτεραιότητα είναι η ικανοποίηση των προσδοκιών σας. Η εμπειρία μας στο χώρο των εκτυπώσεων εδώ και τέσσερις δεκαετίες εγγυάται παραγωγή ποιοτικών εκτυπώσεων (εκτυπωσεις offset). Αφού επιλέξετε να συνεργαστείτε μαζί μας για την εκτύπωση των αφισών σας, να είστε σίγουροι ότι είστε σε ασφαλή χέρια. Το τυπογραφείο μας ΤΕΡΖΙΔΗΣ ΓΡΑΦΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ, δραστηριοποιείται στη Λάρισα, πρωτοπόρο σε εκτυπωσεις offset, διαθέτει σύγχρονο εξοπλισμό. Σε αυτόν συμπεριλαμβάνεται νέα μηχανή 4 πύργων (τετραχρωμίας) HEIDELBERG 70εκ Χ 100εκ με βερνίκι νερού τελευταίας τεχνολογίας με CPC 2000. Πρωταρχικός μας στόχος η παροχή ποιοτικών και ολοκληρωμένων λύσεων στους πελάτες μας. Χωρίς φιλμ και με ηλεκτρονικό μοντάζ, οι δουλειές μας έχουν άριστη ποιότητα, χρωματική πιστότητα και ακρίβεια.